De #1 van Nederland want:
- Bewezen kwaliteit
- Snelle dienstverlening
- Garantie
DE NUMMER 1 IN HET WATERDICHT MAKEN VAN KELDERS

Nog vragen over onze werkwijze of vrijblijvend een prijsopgave ontvangen?

Werkwijze kelder waterdicht maken

Het onderstaand stappenplan is een voorbeeld van onze unieke behandelmethode en dient als een impressie van het eindresultaat. Onze kelderspecialisten voeren dit stappenplan uit voor een voordelig, vooraf duidelijk, vast tarief. Zo komt u nooit voor verrassingen te staan!

1: Huisbescherming voor de kelder reparatie

Voordat, een bij ons aangesloten bedrijf begint met de waterdichting van uw kelder, dekken ze de vloer af, zodat er geen viezigheid achterblijft. Dit doen ze ook op de route die ze door uw huis moeten maken. Dit gebeurt bijvoorbeeld bij de route van de voordeur naar de kelder. Zo gaan zij zo schoon mogelijk aan het werk, wat u na uw kelderafdichting een hoop schoonmaken scheelt.

2: Voorbereiden van de middelen (buiten)

Om uw kelderlekkage te bestrijden, hebben de experts diverse middelen nodig. Buiten bereiden ze de middelen voor die ze nodig hebben voor uw kelderbehandeling. Door dit buiten te doen, wordt voorkomen dat uw woning onnodig vies wordt. Zo blijft uw woning tijdens het waterdicht maken van uw kelder netjes en schoon. 

3: Leegpompen van de natte kelder

Na deze voorbereidingen kan het waterdicht maken van de kelder beginnen. Met water in de kelder is het lastig werken, vandaar dat de expert, indien nodig, eerst uw kelder leeg pompt. U hoeft uw kelder voorafgaand aan onze kelderreparatie dus niet zelf leeg te pompen, dat doen onze experts voor u.

4: Scheuren in kelder dichten

Alle plekken die kelderlekkage zouden kunnen veroorzaken, bijvoorbeeld scheuren in de keldermuur, worden door de experts uitgebikt en weer opgevuld. Het middel waarmee ze de uitgebikte scheur opvullen, zal ervoor zorgen dat deze mogelijke probleemplekken onschadelijk en waterdicht worden gemaakt. Hierna is de scheur geheel lekvrij. 

Hier is een scheur te zien die eerst is uitgebikt en vervolgens gevuld met het hiervoor speciaal ontwikkelde opvulmiddel. Daarnaast is dezelfde scheur, afgebeeld, maar dan nadat de stuclaag is verwijderd. Het behandelen van deze scheuren is noodzakelijk om uw keldermuur goed waterdicht te maken. Deze scheuren veroorzaken namelijk vaak het water in de kelder. 

5: Verwijderen van een schilder-, stuc- of tegellaag

Indien aanwezig, zullen de experts de schilder-, stuc- of tegellaag in uw kelder machinaal verwijderen. Deze behandeling is nodig, omdat de methode van onze experts enkel mogelijk is op een kale muur.

6: Kelder waterdicht maken en afwerken van de kelder

De kelder waterdicht maken gebeurt met onze  unieke behandelmethode.

Nadat de slechte plekken uitgebikt zijn en de kelder is geprepareerd voor de behandeling, zal de gehele kelder worden afgewerkt met het in uw situatie benodigde middel. Door deze afwerking zal uw kelder geheel waterdicht en lekvrij zijn.

De actieve werking van de bestandsdelen zal ervoor zorgen dat er bij aanraking met water een kristallisatieproces ontstaat, wat door zal gaan zolang er water aanwezig is. De waterdichtende eigenschappen van het middel verbeteren dus met de tijd: de perfecte manier om uw kelder langdurig waterdicht te maken.

Na de kelderbehandeling is het niet per se noodzakelijk om voor een nieuwe afwerking te kiezen, u kunt de kelder laten zoals hij is. Mocht u wel een nieuwe afwerking met bijvoorbeeld tegels wensen, dan kunt u dit 28 dagen na de kelderreparatie aanbrengen. Deze foto's zijn ter indicatie. Afhankelijk van uw kelder kan de eindafwerking afwijken.

 

Is er sprake van lekkage door doorvoeren van leidingen? Bekijk dan het stappenplan met hoe doorvoeren gedicht worden. In geval van scheuren in de keldervloer kunt u het stappenplan van reparatie bij scheuren in de keldervloer bekijken.

7: Puntjes op de i in uw droge kelder

Na het waterdicht maken van uw kelder zullen onze experts al het afval weer meenemen en u met een lekvrije kelder achterlaten.

Vraag vrijblijvend een offerte aan

Live chat - Online