De #1 van Nederland want:
- Bewezen kwaliteit
- Snelle dienstverlening
- Garantie
DE NUMMER 1 IN HET WATERDICHT MAKEN VAN KELDERS

Nog vragen over onze werkwijze of vrijblijvend een prijsopgave ontvangen?

Werkwijze kelder waterdicht maken

Het onderstaand stappenplan is een voorbeeld van onze unieke behandelmethode en dient als een impressie van het eindresultaat. Onze kelderspecialisten voeren dit stappenplan uit voor een voordelig, vooraf duidelijk, vast tarief. Zo kom je nooit voor verrassingen te staan!

1: Huisbescherming voor de kelder reparatie

Voordat, een bij ons aangesloten bedrijf begint met de waterdichting van je kelder, dekken ze de vloer af, zodat er geen viezigheid achterblijft. Dit doen ze ook op de route die ze door je huis moeten maken. Dit gebeurt bijvoorbeeld bij de route van de voordeur naar de kelder. Zo gaan zij zo schoon mogelijk aan het werk, wat je na je kelderafdichting een hoop schoonmaken scheelt.

2: Voorbereiden van de middelen (buiten)

Om je kelderlekkage te bestrijden, hebben de experts diverse middelen nodig. Buiten bereiden ze de middelen voor die ze nodig hebben voor je kelderbehandeling. Door dit buiten te doen, wordt voorkomen dat je woning onnodig vies wordt. Zo blijft je woning tijdens het waterdicht maken van je kelder netjes en schoon. 

3: Leegpompen van de natte kelder

Na deze voorbereidingen kan het waterdicht maken van de kelder beginnen. Met water in de kelder is het lastig werken, vandaar dat de expert, indien nodig, eerst je kelder leeg pompt. U hoeft je kelder voorafgaand aan onze kelderreparatie dus niet zelf leeg te pompen, dat doen onze experts voor u.

4: Scheuren in kelder dichten

Alle plekken die kelderlekkage zouden kunnen veroorzaken, bijvoorbeeld scheuren in de keldermuur, worden door de experts uitgebikt en weer opgevuld. Het middel waarmee ze de uitgebikte scheur opvullen, zal ervoor zorgen dat deze mogelijke probleemplekken onschadelijk en waterdicht worden gemaakt. Hierna is de scheur geheel lekvrij. 

Hier is een scheur te zien die eerst is uitgebikt en vervolgens gevuld met het hiervoor speciaal ontwikkelde opvulmiddel. Daarnaast is dezelfde scheur, afgebeeld, maar dan nadat de stuclaag is verwijderd. Het behandelen van deze scheuren is noodzakelijk om je keldermuur goed waterdicht te maken. Deze scheuren veroorzaken namelijk vaak het water in de kelder. 

5: Verwijderen van een schilder-, stuc- of tegellaag

Indien aanwezig, zullen de experts de schilder-, stuc- of tegellaag in je kelder machinaal verwijderen. Deze behandeling is nodig, omdat de methode van onze experts enkel mogelijk is op een kale muur.

6: Kelder waterdicht maken en afwerken van de kelder

De kelder waterdicht maken gebeurt met onze  unieke behandelmethode.

Nadat de slechte plekken uitgebikt zijn en de kelder is geprepareerd voor de behandeling, zal de gehele kelder worden afgewerkt met het in je situatie benodigde middel. Door deze afwerking zal je kelder geheel waterdicht en lekvrij zijn.

De actieve werking van de bestandsdelen zal ervoor zorgen dat er bij aanraking met water een kristallisatieproces ontstaat, wat door zal gaan zolang er water aanwezig is. De waterdichtende eigenschappen van het middel verbeteren dus met de tijd: de perfecte manier om je kelder langdurig waterdicht te maken.

Na de kelderbehandeling is het niet per se noodzakelijk om voor een nieuwe afwerking te kiezen, je kunt de kelder laten zoals hij is. Mocht je wel een nieuwe afwerking met bijvoorbeeld tegels wensen, dan kun je dit 28 dagen na de kelderreparatie aanbrengen. Deze foto's zijn ter indicatie. Afhankelijk van je kelder kan de eindafwerking afwijken.

 

Is er sprake van lekkage door doorvoeren van leidingen? Bekijk dan het stappenplan met hoe doorvoeren gedicht worden. In geval van scheuren in de keldervloer kun je het stappenplan van reparatie bij scheuren in de keldervloer bekijken.

7: Puntjes op de i in je droge kelder

Na het waterdicht maken van je kelder zullen onze experts al het afval weer meenemen en je met een lekvrije kelder achterlaten.

Vraag vrijblijvend een offerte aan

Live chat - Online