De #1 van Nederland want:
- Bewezen kwaliteit
- Snelle dienstverlening
- Garantie
DE NUMMER 1 IN HET WATERDICHT MAKEN VAN KELDERS

Nog vragen over onze werkwijze of vrijblijvend een prijsopgave ontvangen?

Hoe kun je vocht in kelder zelf bestrijden?

Het is onmogelijk om vocht van buitenaf te voorkomen. Wel kun je ervoor zorgen dat vocht zo min mogelijk de kans krijgt om omhoog te trekken. Dit doe je door te zorgen voor een goede luchtcirculatie. Hoe meer droge lucht er in je woning kan circuleren, hoe meer vocht er zal worden afgevoerd. Ook kan een open raam tijdens het koken of douchen ervoor zorgen dat vocht wordt afgedreven.

Zelf aan de slag gaan met producten uit doe-het-zelfzaken is niet effectief. U zorgt er daarmee wel voor dat vocht uit de ruimte verdwijnt, maar de problemen komen dan in een andere ruimte weer tot uiting.

Schakel dus voor een binnenafdichting van je kelder altijd een professional in.

Kelderexperts van Waterinkelder.nl hanteren een professionele en effectieve werkwijze voor een vast tarief bij vocht bestrijden in je kelder.

Ik wil een droge kelder!

 

Vocht in huis zelf bestrijden

Vocht van buitenaf kun je niet voorkomen. Wel kun je er voor zorgen dat vocht zo min mogelijk de kans krijgt om omhoog te trekken. Er zal een goede luchtcirculatie moeten zijn. Hoe meer droge lucht er in je huis kan circuleren, hoe meer vocht er zal worden afgevoerd. Ook condens die ontstaat als je kookt of doucht, moet de kans krijgen om je woning te verlaten. Dit kan bijvoorbeeld door een raampje open te zetten. Uw kelder waterdicht maken is vaak dus niet nodig als er sprake is van een goede ventilatie. Indien deze maatregelen toch niet helpen zal een kelderafdichting nodig zijn.

Kelder waterdicht maken aan de binnenkant

Als je last hebt van een natte kelder dan kun je dit probleem aanpakken door de kelderafdichting uit te voeren. In doe-het-zelfzaken worden vele waterwerende en waterdichte pasta's, kitten en mortels aangeboden. Het is dus voor iedereen mogelijk om een isolerende waterdichte laag aan de binnenkant van de kelder te maken. Zo kun je het vocht in de kelder zelf bestrijden en je kelder zelf waterdicht maken. Toch is dit geen goede oplossing.

Wanneer je kelder geen vochtwerende elementen aan de buitenkant heeft, dan zal het water via het gesteente of het beton je kelder binnendringen. Mocht je een waterdichte laag aan de binnenkant van de kelder maken, dan zal het water door de hydrostatische druk en door het capillaire vermogen van het gesteente naar boven worden gedrukt. U krijgt dan te maken met optrekkend vocht. De vochtproblemen verdwijnen dan wel uit je kelder, maar komen in een andere ruimte weer tot uiting.

Voor het aanbrengen van een binnenafdichting is het dus van belang om een professional in te schakelen. Met de vakkennis, het materiaal en de ervaring kan vocht goed bestreden worden, zonder dat je te maken krijgt met optrekkend vocht.

Alle kelderexperts die aangesloten zijn bij Waterinkelder.nl werken volgens dezelfde professionele werkwijze om je kelder waterdicht te maken. Zij werken met een vast tarief dat altijd vooraf duidelijk is. Wacht niet langer met het vochtvrij maken van je kelder!

Je kelder waterdicht maken door de experts van Waterinkelder.nl? Vul vrijblijvend het contact formulier in en wij nemen direct contact op!

Offerte aanvragen
Live chat - Online