De #1 van Nederland want:
- Bewezen kwaliteit
- Snelle dienstverlening
- Garantie
DE NUMMER 1 IN HET WATERDICHT MAKEN VAN KELDERS

Nog vragen over onze werkwijze of vrijblijvend een prijsopgave ontvangen?

Oorzaken en nadelen van water in je kelder

Vocht in de kelder kan vele oorzaken hebben. Zo kun je te maken hebben met:

  • Kimlekkage
  • Wandlekkage
  • Vloerlekkage
  • Doorvoerlekkage

Ook een verkeerde bouw van de kelder, verandering in het gebruik van de kelder, verandering van de omgeving en de toepassing van verkeerde producten kunnen leiden tot vocht in de kelder.

Wil je weten waar het vocht in je kelder vandaan komt en wil je de kelder weer water- en lekvrij laten maken? Neem geheel vrijblijvend contact met ons op!

Als de kelder onder water staat of als er sprake is van optrekkend vocht kan de kelder niet gebruikt worden. Vocht in de kelder kan ontstaan door:

  • Kimlekkage (aansluiting wand/vloer)
  • Wandlekkage
  • Vloerlekkage
  • Doorvoerlekkage

De oorzaken van een natte kelder

Deze lekkages kunnen ontstaan doordat de kelder slecht is gebouwd, maar daarnaast kunnen andere factoren van invloed zijn. Zo kunnen lekkages ook ontstaan door verandering in het gebruik van de kelder, verandering van de omgeving en door het toepassen van verkeerde producten.

De nadelen van een natte kelder

Veel mensen hebben te maken met een natte kelder. Dit komt doordat het vertrek vaak gedeeltelijk onder het grondwaterniveau ligt. Blootstelling aan vocht is dan een dagelijkse realiteit. Natte kelders hebben verschillende nadelen. Zo zorgt een natte kelder voor een muffe en vochtige lucht en op den duur ontstaat er schimmelvorming. Ook het metsel- en voegwerk heeft onder het vocht te lijden. Naast de nadelige gevolgen voor de staat van de kelder zelf is een vochtige kelder ook slecht voor je gezondheid en je energierekening.

Het is dus belangrijk om iets aan je natte kelder te doen. Je hebt er verschillende voordelen van, zo creëer je met een droge kelder ook meer woonruimte en comfort voor uzelf. 

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op, wij voorzien je graag van meer informatie over het water- en lekvrij maken van je kelder.

Live chat - Online