De #1 van Nederland want:
- Bewezen kwaliteit
- Snelle dienstverlening
- Garantie
DE NUMMER 1 IN HET WATERDICHT MAKEN VAN KELDERS

Nog vragen over onze werkwijze of vrijblijvend een prijsopgave ontvangen?

Optrekkend vocht

Optrekkend vocht is grondwater dat via de buitenmuur je woning in komt. Iedere buitenmuur neemt vocht op, maar het is pas een probleem als dit vocht de binnenmuur bereikt.

Opstijgend vocht oorzaken

Optrekkend vocht wordt veroorzaakt door grondwater dat via je buitenmuur de binnenmuur bereikt.Bij een hoge grondwaterstand heb je een grotere kans op optrekkend vocht. Als je problemen hebt met de waterkering van je woning, krijg je waarschijnlijk last van optrekkend vocht. De waterkering is namelijk een waterdichte laag ter hoogte van het grondniveau om het grondwater uit je muren te houden. Optrekkend vocht komt vooral voor aan de onderkant van de muur. Komt het vocht overal voor? Dan heb je te maken met doorslaand vocht.

Gevolgen optrekkend vocht

Optrekkend vocht tast je woning aan. Het veroorzaakt betonrot, corrosie in leidingen en schimmel- en weerplekken. Plinten, behang en pleisterwerk kunnen loslaten door optrekkend vocht. Ook voor je gezondheid is optrekkend vocht nadelig. Schimmelvorming zorgt voor klachten aan je luchtwegen. 

Optrekkend vocht voorkomen

Een goede ventilatie is belangrijk om problemen door optrekkend vocht te voorkomen. Dit geldt voor je gehele woning, maar ook voor de kruipruimte indien aanwezig. De kruipruimte moet aan beide kanten van de woning ventilatiesleuven hebben om een luchtstroom mogelijk te maken. Naast goede ventilatie is het belangrijk om de waterkering van je woning in orde te hebben. 

Je muur injecteren tegen vocht? Vul vrijblijvend het contact formulier in en wij nemen direct contact op!

Offerte aanvragen
Live chat - Online