De #1 van Nederland want:
- Bewezen kwaliteit
- Snelle dienstverlening
- Garantie
DE NUMMER 1 IN HET WATERDICHT MAKEN VAN KELDERS

Nog vragen over onze werkwijze of vrijblijvend een prijsopgave ontvangen?

Klantbeoordelingen
(7.1/10)

Doorslaand vocht

Doorslaand vocht is vocht dat door de buitenmuren de spouw van de woning binnendringt richting de binnenmuren. Dit is slecht voor de staat van uw binnenmuren en de gevel, maar ook voor uw gezondheid. 

Oorzaken doorslaand vocht

Als de buitenmuur regenwater onvoldoende kan afvoeren, is er kans op doorslaand vocht. Het vocht trekt dan door de buitenmuur naar de binnenmuur. In tegenstelling tot optrekkend vocht kan doorslaand vocht overal op uw muur voorkomen. 

Gevolgen doorslaand vocht

Doorslaand vocht veroorzaakt betonrot, corrosie in leidingen en schimmel- en weerplekken in uw huis. U ziet ook aan uw plinten, behang en pleisterwerk dat u last heeft van doorslaand vocht. Er verschijnen schimmelplekken op uw muren of behang en pleisterwerk laten los. Houten plinten kunnen verbuigen of rotten als gevolg van doorslaand vocht. Voor uw gezondheid is doorslaand vocht gevaarlijk. Schimmelvorming zorgt voor klachten aan uw luchtwegen. 

Doorslaand vocht voorkomen

Doorslaand vocht voorkomt u door de buitenmuur te beschermen tegen invloeden van buitenaf. Dit kan op drie manieren:

  • Impregneren;
  • Vochtwerende verf;
  • Gevelbekleding vernieuwen.

Uw woning waterdicht maken door de experts van Waterinkelder.nl? Vul vrijblijvend het contact formulier in en wij nemen direct contact op!

Offerte aanvragen
Live chat - Online